Reportáž + článok k zápasu proti Angels Humenné

Hrali sa prvé zápasy v roku 2018 druhej futsalovej ligy Východ.

Zostrih

Prvé zápasy v roku 2018 sa hrali v rámci 6. kola druhej futsalovej ligy Východ.

Najdramatickejší bol duel medzi Prešovom a Humenným.

Hostia z Humenného ešte tri minúty pred koncom viedli už 4:1 a tri body mali na dosah ruky, no nakoniec získali len jeden.

Domáci začali hrať v záverečných minútach power play a hra bez brankára im vyšla na jednotku. Z početnej výhody vyťažili tri góly.

Domáci vyrovnali na 4:4 až v poslednej minúte vďaka gólu Tomáša Mikluša.
Hrali bez kúska šťastia

„Veľa šancí sme mali my aj súper, ale robili sme strašné chyby v obrane. Keď nepremeníme toľko príležitostí, nemôžeme vyhrať. Sme vďační aspoň za bod, lebo tri a pol minúty pred koncom sme ešte prehrávali 1:4, za remízu preto môžeme byť radi,“ zhodnotil hrajúci tréner Prešova Tomáš Eliáš.

„V zápase sme to mali ťažké, skoro každá odrazená lopta išla k súperovi. Hrali sme bez kúska šťastia. Zo štyroch inkasovaných gólov padli až tri po skrumáži, kedy sa lopta dostala k ich voľnému hráčovi,“ pokračoval Eliáš.

Nakoniec sa ale Šarišania vyhecovali a vyšla im aj záverečná power play.

„Neviem, čo presne pomohlo. Na lopte sme boli pri hre bez brankára istejší. Keby sme tak hrali celý zápas, určite to skončí inak. Boli sme nervózni a v power play sme aj na moje prekvapenie hrali isto, mali sme pokusy, dali sme góly. Keby sme ju hrali skôr, možno by sme dali viac, ale máme zlatý bod, celkový výkon však nebol dobrý,“ dodal Tomáš Eliáš.
Nezvládli taktické striedanie

Hráči Humenného odchádzali z metropoly Šariša napokon s jedným bodom, aj keď blízko boli ku všetkým trom.

„Ešte pred koncom sme počítali s plným bodovým ziskom, ale Prešovčania výborne zahrali bez brankára a dali nám tri góly. Naši hráči nezvládli taktické striedanie. Na palubovke boli v tej chvíli futsalisti, ktorí neboli spolu zohratí, navyše boli v hre dlhšie a boli vyčerpaní. Z tlaku Prešova nedošlo k prestriedaniu a z toho pramenili góly v závere stretnutia,“ okomentoval asistent trénera Angels Humenné Vladimír Vasilko, ktorý ale z konečného výsledku nebol sklamaný. „Pred stretnutím sme s bodom nepočítali, chýbalo nám veľa hráčov. Ak sa pozriem na priebeh som trošku sklamaný, že to takto dopadlo, ale keďže sme predtým nerátali ani s remízou, s bodom som spokojný.“

FK Ekoprim Prešov – Angels Humenné 4:4 (1:1), góly: Eliáš, Beliš, Harčár, Mikluš – Komjatý, Karas, Kuruc, Popik.

Ďalšie výsledky: Zlatolux Košice – Partizán Bardejov 7:1 (1:0), góly: Horňák 2, Rohal 2, Seman, Grega, Vilčko – Buk.
BNP team Vranov – Grizzly Košice 8:4 (3:1), góly: Ihnát 4, Dzurina 2, Straka 2 – Grutka 2, Kuruc, Gere.

Tabuľka:

1. Zlatolux Košice 6 4 1 1 38:28 13
2. Humenné 6 3 1 2 28:20 10
3. Prešov 6 3 1 2 23:23 10
4. Bardejov 6 3 0 3 32:29 9
5. Vranov n/T 6 1 2 3 21:34 5
6. Grizzly Košice 6 1 1 4 17:25 4

Čítajte viac: https://presov.korzar.sme.sk/c/20738505/presovcania-stiahli-trojgolovy-naskok-humencanov.html#ixzz54SfeCN3f