Mihok sa vrátil vo veľkom štýle

Futsalisti FK Ekoprim Prešov v 3. kole druhej ligy zaznamenali prvé víťazstvo aj na ihrisku súpera.

VRANOV. V piatok sa predstavili v Humennom, kde hrá svoje domáce zápasy BNP Team Vranov. Šarišania zvíťazili 5:2.

V zápase sa zaskvel Matúš Mihok, ktorý sa po zranení vrátil do zostavy FK a skóroval štyrikrát.
Operovaná noha vydržala

Šarišania majú za sebou náročné stretnutie.

„Súboj bol skôr futbalový ako futsalový. Vranovčania nie sú v lige dlho, nemajú skúsenosti. Sú to skôr futbalisti, kopali a robili veľa faulov. Niektoré zákroky boli na hranici a nemali nič spoločné s futsalom. Chceli sme, aby sa zápas čím skôr skončil, aby sa nikto nezranil. Základom boli rýchle góly, boli sme vo vedení a hru sme mali celý čas pod kontrolou,“ zhodnotil Matúš Mihok.

Prešovský hráč sa v drese FK objavil prvýkrát po desiatich mesiacoch. 27-ročný futsalista dlhodobo absentoval pre zranenie.

Piatkový zápas s Vranovom bol iba jeho druhým futsalovým v roku 2017. Naposledy hral proti tomu istému tímu v januári a odvtedy nútene pauzoval.

Do zostavy zeleno-bielych sa po dlhom čase vrátil impozantne. V útoku sa mu darilo a skóroval štyrikrát.

„Konečne som si po dlhej dobe zahral. Podstatné je, že sme vyhrali ako mužstvo. Nie som ešte stopercentne fit. Operovaná noha ale vydržala, dúfam, že to už bude lepšie a bude sa dariť nielen mne, ale aj celému tímu.“

Mihok sa podieľal na výhre Prešova štyrmi gólmi. Po nepríjemnom zranení ho vydarené stretnutie potešilo.

„Zápas som si užil, vyšiel mi, vyhrali sme. Spokojnosť je na mojej strane aj na strane mužstva a vedenia klubu. Verím, že sa nám budú vyhýbať zdravotné problémy, základom je zdravie. Som rád, že som si zahral, góly sú len bonus. Na svoj návrat do zostavy som si musel počkať, ale všetko dopadlo dobre a vydržal som celý zápas.“
Dostali lekciu z vyššej školy futsalu

„Prvé dva góly sme inkasovali po prepadnutí v strede ihriska, súper následne využil prečíslenia. Potom sme znížili na rozdiel jedného gólu a oživili nádej na dobrý výsledok. Po nedôslednom bránení sme dovolili Prešovčanom a najmä Matúšovi Mihokovi individuálne vyniknúť. Dostali sme lekciu z vyššej školy futsalu a doplatili na neefektivitu,“ uviedol manažér BNP Team Vranov Lukáš Vagaský.

BNP Team Vranov – FK Ekoprim Prešov 2:5 (1:3), góly: 15. Jakub, 22. Jakubčin – 8., 13., 15., 37. Matúš Mihok, 32. Beliš.

Čítajte viac: https://presov.korzar.sme.sk/c/20705309/mihok-sa-vratil-vo-velkom-style.html#ixzz4zjNDbKJs