Futsalisti Prešova podľahli susedom - Korzár

Doma nestačili na košický tím Zlato Lux.

 

Futsalisti FK Ekoprim Prešov v piatkovom domácom zápase nepridali ďalšie víťazstvo. V derby so Zlato Lux Košice ťahali za kratší koniec a svojmu súperovi podľahli 4:8.

Hráčom Prešova nevyšiel úvod stretnutia, v 5. minúte prehrávali už 0.2. Domáci sa potom nevedeli dostať do zápasu a robili chyby. V 18. minúte hostia viedli už o štyri góly. Pred koncom prvého polčasu sa Šarišanom ale predsa len podarilo streliť prvý gól a znížiť stav. Jeho autom bol Tomáš Eliáš.

Do druhého polčasu nastúpili Šarišania s obrovskou snahou gólovo sa presadiť, no v úvode namiesto toho opäť inkasovali a prehrávali 1:5.

Domáci znervózneli, nedarilo sa im a trvalo dlhšie, kým sa opäť dostali do zápasu.

Potom ale prišiel dobrý úsek hry, dvomi gólmi sa im podarilo znížiť na 3:5. V 37. minúte bol medzi súpermi stále iba dvojgólový rozdiel 4:6. Domáci sa snažili, ale hostia už víťazstvo nepustili zo svojich rúk.

V záverečných dvoch minútach skórovali ešte dvakrát a z Prešova odchádzali s plným bodovým ziskom. Pre ZLATO lux Košice bola výhre v metropole Šariša vôbec prvou v aktuálnej sezóne.
Hlasy po zápase

Prešovčania po prehratom zápase neskrývali sklamanie. „Na začiatku sme urobili veľké chyby. Súper sa dostal na koňa, my sme boli dole a postupom času sme boli stále nervóznejší. Silou-mocou sme chceli dať gól, veľmi sme na to tlačili. Súper bol dobrý fyzicky, hral na rýchle brejky a proti nám to bola veľmi dobrá taktika, lebo skoro z každého protiútoku skóroval. Brankár nemohol ani za jeden gól,“ povedal sklamane hráč Prešova Rudolf Beliš.

Ekoprim tesne pred koncom prvého dejstva stav znížil, v druhom polčase chceli domáci nepriaznivý stav zvrátiť.

„Po prestávke sme na palubovku nastúpili odhodlaní, ale ihneď po rozohrávke sme inkasovali. Opäť chvíľu trvalo, kým sme sa z toho pozbierali. Veľmi sme chceli, to nám ale zväzovalo nohy. Súper hral s ľahkosťou a radosťou. Hosťom sa darilo dávať góly a zaslúžene vyhrali.“

Hráči Košíc sa v piatok tešili z víťazstva prvýkrát v sezóne. „Je to super pocit. Zápas predtým v Bardejove nám nevyšiel, doma sme duel tiež nezvládli, tešíme sa z prvej výhry,“ povedal strelec hetriku Miroslav Seman.
Štatistika

FK Ekoprim Prešov – ZLATO lux Košice 4:8 (1:4)

Góly: 19., 37. Eliáš, 32. Beliš, 37. Mikluš – 3. Grega, 5., 18., 21. Seman, 17., 40. Horňák, 37. Vilčko, Lipka (vl.).

Rozhodovali: Marko, Adamčo. ŽK: Urban. 250 divákov.

FK Ekoprim Prešov: Lipka, Kapraľ – T. Eliaš, Beliš, Vrbovský, Krempaský, Vantruba, Mikluš, Harčár, Marek Mihok, Matúš Mihok, Kraľovič, Varga.

Čítajte viac: https://presov.korzar.sme.sk/c/20710010/futsalisti-presova-podlahli-susedom.html#ixzz50UksbyqW